Hakkımda

Fotoğrafım
gelip geçerken kancasız oltama takılanlar;

7 Şubat 2012 Salı

MUTLULUK FABRİKALARI

Hafta sonlarımızı hapsettiğimiz duvarlar 'mutluluk fabrikaları' kimler tarafından nasıl tasarlanmış, ev sahipleri kimler, vs. vs.
Ote'denBeri olarak kulaktan kulağa yaydığım indirim dalgaları dışında oluşumu ve teknik yapıları hakkında çoğunlukla AVM'leri ele almış hazır bir sunum paylaşıyorum...
ilgilisi için VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar


Galeri Işık Teşvikiye’nin ev sahipliği yaptığı , VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi projesinin ilk sergisi, 7 Şubat-17 Mart 2012 tarihleri arasında ziyaret edilebiliyor. VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: Mutluluk Fabrikaları adlı sergi, başta alışveriş merkezleri ve ofis binaları olmak üzere, her gün milyonlarca insanın saatlerini geçirdiği ticari yapılardaki gündelik hayatı ve son 10 yıldaki dönüşümü ele alıyor. 2000 yılından bu yana üretilmiş ticari yapılardan oluşan bir seçkiye yer veren kitap ise sergiyle eşzamanlı olarak yayımlanıyor.

Küratörlüğünü Mimar Saitali Köknar’ın yaptığı “Mutluluk Fabrikaları”, ticari yapıları, binalar olmadan anlamaya çalışan bir mimarlık sergisi. Sergi, alışveriş merkezi (AVM) ve ofis binalarının kendine değil, şekillenmelerine sebep olan ilişkilere ve yarattıkları deneyimlere odaklanıyor. Vitrin mankeni, alışveriş sepeti, barkod gibi ticari unsurları da içine alarak, çoğunlukla tüketim odaklı gündelik hayatımıza ilişkin manzarayı açığa çıkarmayı hedefliyor.

Sergide, ticari yapıları çevreleyen konular, 16 bölüm altında 14 mimari ekibin katılımıyla inceleniyor. Projeye araştırmacı kimlikleriyle katılan ekipler, ticari yapıları çevreleyen verileri yorumlayarak; “Muhteşem Makinalar ve Sıradan Yaşamları, “Umut Tarlaları “Bu Şehirde Sanal Reklam Uygulaması Vardır”,“Dikkat Kaygan Zemin” ve “Çalışmasam” gibi ilgi uyandıran isimleriyle, ziyaretçileri etkileşime açık popüler bir sergiye davet ediyor. Bölümler aynı zamanda, serginin taşınıp saklanmasına da yarayan, özel tasarlanmış sandıkların içine yerleştirilerek sergileniyor.

Çağdaş mimarlıkta bellek oluşturulmasına katkıda bulunmayı hedefleyen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi projesi kapsamında; sergi, panel ve yayınlar gerçekleştiriliyor. Sergi,  17 Mart’a kadar Pazar günleri hariç her gün 10:00-20:00 saatleri arasında   Galeri Işık Teşvikiye’de ziyaret

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder