Hakkımda

Fotoğrafım
gelip geçerken kancasız oltama takılanlar;

6 Mayıs 2012 Pazar

Masumiyet Muzesi



Arkadaş baskısıyla okuduğum kitaplardan biriydi Masumiyet Muzesi.
 Muzenin açılışını sabırsızca bekleyen OTE`denBERI dostluğuna sarıldığım kendini bilir`e duyurulur. Kitaplarımızı alıp gidelim mi ?
Hürriyet`in haberi ile...

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 2008'de yayınlanan ‘Masumiyet Müzesi’ adlı romanının müzesi 28 Nisan’da kapılarını açtı. 
Masumiyet Müzesi bir romandan esinlenerek kurulan ilk müze olma özelliğini taşıyor. Çukurcuma Caddesi üzerinde üç katı, 1897 yapımı tarihi bir binada yer alan müzede, Istanbull’un 1950-2000 yılları arasındaki gündelik hayatına dair sırlar taşıyan eşyalarla birlikte fotoğraf ve filmler de yer alıyor. 
Istanbul’un sırlarını yansıtan Masumiyet Müzesi, Orhan Pamuk’un romanını okuyanlar kadar okumayanların da ilgisini çekecek.
Müze, romanın kahramanları Kemal’in, büyük aşkı Füsun’u hatırlatan eşyaları toplayıp bir müzede bir araya getirmesi fikrini hayata geçiriyor. Yirminci yüzyılın ikinci yarısında Istanbul’daki gündelik hayatı temsil eden bu eşyalar, müzede özenle düzenlenen kutular ve vitrinlerde sergileniyor. 

KİTABINIZ BİLETİNİZ
İstiklal Caddesi ile Tophane arasındaki müze, Firüzağa Mahallesi, Çukurcuma Caddesi’nde. Pazartesi günleri kapalı olan Masumiyet Müzesi, Cuma günleri 10:00 -21:00 saatleri arasında gezilebilirken, diğer günlerde 10:00 – 18:00 saatleri arasında açık.
Müzeye giriş ücreti tam 15 TL, öğrenci 10 TL. Masumiyet Müzesi kitabıyla gelen sayfaların arasındaki bilet sayesinde müzeyi ücretsiz ziyaret edebiliyor.
Romanın 83 bölümünü temsil eden 83 kutuda sergilenen sinema biletlerinden kibritlere, likör şişelerinden kapı kulplarına, minik biblolardan fotoğraflara uzanan, binlerce eşyadan oluşan bir koleksiyonun yanı sıra müzede eski İstanbul filmlerinden yaratılan bir seçki de sunuluyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder