Hakkımda

Fotoğrafım
gelip geçerken kancasız oltama takılanlar;

12 Nisan 2012 Perşembe

GİORA FEİDMAN

...haydi oradan, klarnet konuşur mu hiç! dememeyi  öğretiyor bize üstad...

derki;
"müzik sınırları çözer"
"dünyaya ticaret yapmak için değil, ruhsal olarak büyümek için geldik. bu ruhsal büyüme sanatla paralel değilse başarısız olur. mcdonald's ya da rekabet sana bunu veremez. öğreneceğimiz ilk şey, her şeyden önce insanlık ailesinin bir üyesi olduğumuzdur."

"hem şarkı söyleyip hem nefret edemezsiniz"
"nefret doğal mı bilmiyorum; ama şarkı söylemenin nefretin çaresi olduğunu biliyorum. nefret içeren sözleri olan şarkılar yok mu? ama bu sözlü iletişimdir, müzikal değil. 'bu müzik yahudi düşmanı', 'bu müzik türk karşıtı' denemez. müziğin gururu yoktur."

derlerki;
bu biricik klarinet şairi, daha sadece 18 yaşındayken buenos aires*' teki grand teatro colon' da en önemli enstrümanistlerinden biri konumunda çalmaya başladı... 20 yaşına geldiğindeyse maestro paul kletzki; kendisine israil filarmoni orkestrasına katılmasını teklif etti..teklifi kabul etti ve tam 20 yıl boyunca israil filarmoni orkestrasında çaldı.. ayrıca telaviv konservatuarında profesör sıfatıyla eğitimcilik yapmıştır ve kendisi hem dinleyici kitlesi, hem de akademik çevreler tarafından çok sevilmekle birlikte yahudi müziğinin dünyadaki bir numaralı icracısı ve tanıtımcısıdır...
bir de adı; baştaki g harfi atlanarak iora /yora şeklinde okunur..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder